Ananas van de BBQ met yoghurtsorbet en crumble

    Vorige week deelde ik een recept uit mijn programma: “Mounirs Kookschool” waar ik middels een masterclass steeds gerechten liet zien aan mijn studenten die zij vervolgens zo goed en lekker mogelijk na moesten koken.

    Stuk voor stuk heerlijke gerechten.

    Dit was een van mijn favoriete desserts: Ananas van de BBQ……

    Dat was initieel het idee alleen wilde ik het last minute toch gewoon in de pan bakken zodat de kandidaten zouden leren hoe ze temperatuur zouden kunnen beheersen… alleeeeeeeen is de titel niet aangepast :-).

    RECEPT!

    • 1 ananas
    • vanillestokje
    • kaneelstokje
    • 250 g roomboter
    • 100 g poedersuiker

    Yoghurtsorbet

    • 350 ml yoghurt
    • 150 g witte basterdsuiker

    Crumble

    • 180 g koude roomboter
    • 150 g suiker
    • 150 g bloem
    • 150 g amandelschaafsel

    Muntolie

    • 0,5 bos munt
    • 150 ml druivenpitolie

     

    Klik hier om het filmpje te zien en de bereidingswijze te lezen.

    Leave a Reply