Brabantse worstenbroodjes

    Wie kent ze niet? De Brabantse worstenbroodjes! Ik heb ze zelf helaas nooit kunnen proeven omdat het gemaakt wordt van half om half gehakt.

    Nu heb ik voor 24Kitchen voor het programma “Grenzeloos Koken” een eigen variant gemaakt.

    Merquez worstenbroodjes met charmilla!

    Voor de charmilla

    • 3 gekleurde paprika’s (groen, geel, rood)
    • 4 knoflookteentjes
    • 1 rode ui
    • 4 takken citroentijm
    • 1 tl gerookte paprikapoeder
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1 tl chilivlokken
    • 50 ml water
    • zout
    • versgemalen peper

    Voor de worstenbroodjes

    • 200 ml melk
    • 500 g bloem
    • 8 g droge gist
    • 2 el Turkse yoghurt
    • 1 el zout
    • 1 el suiker
    • 3 eieren
    • 130 g roomboter
    • 8 pittige gekruide lams merquez worstjes

    Voor de bereidingswijze klik je hier.

    Leave a Reply