Chocolade mousse

    Afgelopen weekend voor het eerst voor 2 dames die 21 waren geworden, een private 21diner verzorgd. De 2 dames (Jessie en Mira) waren ook nog eens geslaagd voor hun HBO dus wilde zij voor hun vriendinnen uitpakken en vroegen ze mij om voor 23 dames een 4 gangen diner met amuse en spoom te verzorgen wat ik natuurlijk met heel veel liefde gedaan heb (met hulp van Mounirs Kookschool topper Denise Grootendorst)

    Alle gerechten waren het vermelde waard, maar toch wil ik één onderdeel uit het menu uitlichten voor “maandag – receptdag”.

    Een favoriet van een ieder: chocolade mousse!!!!!

    Ingrediënten:

    • 200 g melk chocolade (minimaal 62% cacao)
    • 110 ml melk
    • 2 eierdooiers
    • 30 g suiker
    • 375 ml slagroom

    Bereidingswijze:

    • Hak de chocolade fijn.
    • Breng in een pan de melk aan de kook.
    • Klop in een kom de eidooiers met de suiker schuimig.
    • Voeg de hete melk al roerend toe aan het dooiermengsel.
    • Doe het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor en laat dit afkoelen.
    • Klop de slagroom lobbig en spatel het voorzichtig door de afgekoelde chocoladecrème.
    • Zet de mousse minstens 1 uur in de koelkast.

    De dames kregen de chocolade mousse met een aantal andere componenten om het helemaal af te maken.

    • Chocolade cheesecake
    • Chocolade mousse
    • Mango – passievruchten saus
    • Chocolade merengue
    • Frambozen krokant
    • Verse frambozen
    • Chocolade garnering
    • Karamelblokjes
    • Liefde

    Kook en eet met heel veel liefde en chocolade!!

    Leave a Reply