coquilles | pastinaak crème | paarse spruitjes | garnalen

    Afgelopen weekend mocht ik voor 24kitchen weer live koken in een Plus supermarkt. Ditmaal bij de oh zo vriendelijk Limburgers. PLUS Quaedvlieg in Brunssum. Wat een prachtige mensen en wat zijn het toch smulpapen zeg!

    Officieel zou ik een pastinaak soep maken, maar niet alles daarvoor was in huis. Dusssssssssss mocht ik heerlijk improviseren wat resulteerde in een heerlijk gerecht. Omdat het maandag is, hierbij het recept.

    coquilles | pastinaak crème | paarse spruitjes | garnalen

    coquilles

    Coquilles in een hete pan aan beide kanten kort bakken tot ze gekleurd zijn (max 2 minuten per kant) en breng op smaak met zout en peper

    pastinaak crème

    Ingrediënten:

    • 2 st pastinaak
    • 1 st ui
    • 1 st prei (alleen wit)
    • 2 st knoflook
    •         bouillon
    •         room

    Bereidingswijze:

    1. pastinaak schillen en in stukken snijden
    2. ui pellen en fijn snipperen
    3. prei wassen en in dunne reepjes snijden
    4. knoflook pellen en in plakken snijden
    5. verwarm een pan en voeg hier een scheut olie in
    6. smoor de groenten 5 minuten op laag vuur glazig en blus af met de bouillon en room
    7. breng aan de kook en laat met deksel op de pan helemaal garen
    8. pureer de groenten tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en citroen peper (of alleen peper!)

     

    paarse spruitjes

    Ingrediënten:

    • 500 g paarse spruitjes
    •             gladde mosterd
    •             honing
    •    1 el  gehakte hazelnoten
    •            zout en versgemalen peper

    Bereidingswijze:

    1. spruiten halveren
    2. gehalveerde spruiten kort in gezouten water blancheren dat ze beetgaar zijn (naar eigen wens!)
    3. spruiten afgieten en op smaak brengen met mosterd, honing, peper, zout en de gehakte hazelnoten

     

    Opmaak bord

    Maak een gerecht op met de ingrediënten die hierboven zijn genoemd en met Noorse garnalen.

    Zo kregen de bezoekers van de Plus afgelopen zaterdag hun gerecht. Niet chic, maar wel verrekte lekker!

    Kook en eet met liefde en plezier, besaha!

    Leave a Reply