De lekkerste kruidnoten

    Maandag receptdag en vandaag een gerecht wat erg “in het seizoen is”. KRUIDNOTEN!

    Een tijdje geleden werd ik door het AD gevraagd of ik wel kruidnoten maakte en of ik er fan van was.

    Klik hier om het interview te lezen.

    Voor degene die mijn versie van de kruidnoten wil maken, bij dezen het recept:

    Ingrediënten:

    250 g zelfrijzend bakmeel
    125 g donkere basterdsuiker
    150 g ongezouten roomboter
    20 g specerijenmix (zie hieronder)
    45 g melk
    15 g rozenwater

     

    Bereidingswijze:

    • Kneed het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de roomboter en de specerijenmix goed door elkaar.
    • Voeg beetje bij beetje de melk en het rozenwater aan het beslag toe, zodat het een soepel deeg wordt.
    • Maak lange rollen van het deeg.
    • Snijd de rollen in gelijke stukjes en vorm hier kleine balletjes van (ongeveer 5 gram per bolletje), leg ze in verband (om en om) op een (met bakpapier bekleedde) bakplaat en druk ze een beetje plat.
    • Bak ze in de oven in ca. 15 min. op 180 ºC gaar en lichtbruin.
    • Laat ze afkoelen en hard worden.

     

    Recept specerijenmix:

    • 5 g steranijs
    • 5 g venkelzaad
    • 5 g kardemom
    • 15 st kruidnagels
    • 4 g kerrie
    • 20 st saffraan draadjes
    • 10 gr kaneelpoeder
    • 5 g gemberpoeder
    • mespunt zout
    • mespunt gemalen witte peper.

     

    Bereidingswijze:

    • Alles in een koffiemolen tot poeder mixen en zeven.

    Leave a Reply