Flatbread met hummus en granaatappel

    Een van mijn eetherinneringen (en dat zijn er echt best wel wat!) is het gerecht van vandaag.

    In de avond als de kinderen in bed liggen, als je al gesport hebt, als alles in huis gedaan is, je de hele dag bezig bent geweest en wanneer de avond nog redelijk jong is en je naar iets lekkers snakt…………

    De nog warme en knapperige flatbread als lepel gebruikend om zoveel mogelijk hummus op te scheppen. In combinatie met wat granaatappelpitjes en/of wat noten is het nog exotischer.

    Speciaal omdat het vandaag “maandag recepten dag” is, hierbij het recept.

    Voor de hummus

    • 500 g gedroogde kikkererwten
    • 1.5 el bakpoeder
    • 3 tenen knoflook
    • 0.5 bos platte peterselie
    • 0.5 bosje koriander
    • 1 limoen
    • 250 ml tahin
    • 1 granaatappel
    • (zee)zout
    • vers gemalen peper
    • 100 ml olijfolie

    Voor het flatbread

    • 200 g volkorenmeel
    • 150 g yoghurt
    • 1 tl bakpoeder
    • 4 g (zee)zout

    Klik hier voor het filmpje en de geschreven bereidingswijze zodat je vandaag nog aan de slag kunt!

    Kook en eet met liefde en plezier.

    Leave a Reply