Gepofte paprika’s

    Ingrediënten

    • 3 gele paprika’s
    • 3 rode paprika’s
    • 3 groene paprika’s
    • 6 teentjes knoflook
    • olijfolie om te
    • besprenkelen
    • 2 tl zeezout

    Bereiding

    Poffen in de oven

    1. Verwarm de oven voor tot 160 °C.
    2. Snijd de paprika’s in 4 stukken, verwijder de steel en zaadlijsten en leg de paprika’s op een bakplaat.
    3. Pel de knoflook en hak grof.
    4. Besprenkel de paprika’s met olijfolie, strooi de knoflook erover en breng op smaak met zeezout.
    5. Pof de paprika’s in circa 20 minuten in de oven.
    6. Laat eventueel wat afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.

    Poffen boven vuur

    1. Houd de paprika’s bij de steel vast en blaker ze boven een vuurtje –
    2. bijvoorbeeld boven een gaspit – helemaal zwart.
    3. Stop de nog warme, geblakerde paprika’s in een boterhamzak en knoop de zak dicht.
    4. Als de paprika’s afgekoeld zijn, kun je met een mes het geblakerde vel eraf schrapen.
    5. Snijd de gepofte paprika’s in vieren en verwijder de pitjes en zaadlijsten.

    Leave a Reply