IJs met smaak!

    Vorig jaar heb ik mijzelf een ijsmachine cadeau gedaan, omdat ik het verdien. Zeker als het warm(er) is maak ik dan ijs voor mijn geliefden en mijzelf.

    Vorige week waren de “Healthy Sisters” met familie op bezoek en dat vraagt om speciale ijsjes.

    Via mijn social media heb ik een aantal verzoeken gekregen voor het recept, bij deze.

    Geen dank, graag gedaan, recepten delen is ook liefde delen! Besaha en geniet ervan!!!!

    recept ijs 1: Amlou-ijs met witte chocolade en pecannoten

    Ingrediënten
    350 ml volle melk
    250 ml slagroom
    100 g suiker
    15 g maïs zetmeel
    150 g amlou

    Bereiding:

    • Breng 300 ml volle melk aan kook en voeg hier 35 gram suiker aan toe.
    • Meng de maïs zetmeel met 30 gram suiker en voeg hier, al roerend, 50 gram volle melk aan toe. Voeg dit mengsel toe aan de hete melk en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Laat dit mengsel 1 minuut doorkoken zodat de maiszetmeel goed bindt. Koel de pan met gebonden melk goed in een bak met ijswater.
    • Klop de slagroom met de resterende suiker (40 gram) iets verder dan yoghurt dikte en bewaar in de koelkast.
    • Als de gebonden melkmengsel goed koud is roer je hier de amlou doorheen en spatel je hier luchtig de slagroom door tot een homogene massa.
    • Schep de compositie in een ijsmachine om tot ijs te draaien en als je geen ijsmachine hebt kun je de compositie in een plastic bak scheppen.
    • Afdekken en in de vriezer bewaren.

    recept ijs 2: Kokosroomijs met oranjebloesemwater

    Ingrediënten
    350 ml volle melk
    250 ml slagroom
    100 g suiker
    15 g maïs zetmeel
    100 g klapper (geraspte kokos)
    4 el oranjebloesemwater

    Bereiding:

    • Breng 300 ml volle melk met de klapper aan kook en voeg hier 35 gram suiker aan toe.
    • Meng de maïs zetmeel met 30 gram suiker en voeg hier, al roerend, 50 gram volle melk aan toe. Voeg dit mengsel toe aan de hete melk en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Laat dit mengsel 1 minuut doorkoken zodat de maiszetmeel goed bindt. Koel de pan met gebonden melk goed in een bak met ijswater.
    • Klop de slagroom met de resterende suiker (40 gram) iets verder dan yoghurt dikte en bewaar in de koelkast.
    • Als de gebonden melkmengsel goed koud is roer je hier de oranjebloesemwater doorheen en spatel je hier luchtig de slagroom door tot een homogene massa.
    • Schep de compositie in een ijsmachine om tot ijs te draaien en als je geen ijsmachine hebt kun je de compositie in een plastic bak scheppen.
    • Afdekken en in de vriezer bewaren.

    recept ijs 3: Mango ijs met rode pepers (zoet en pittig!)

    Ingrediënten
    2 st rijpe mango’s
    50 g lichte basterdsuiker
    1 rode chilipeper
    sap van drie limoenen
    2 el honing
    2 tl gemberpoeder

    Bereiding:

    • Schil de mango en snijd in gelijkmatige stukken.
    • Doe de stukjes mango, de chilipeper, het limoensap, de honing en gemberpoeder in een keukenmachine en blend alles tot een fijne puree.
    • Voeg de basterdsuiker toe en blend alles goed door elkaar.
    • Schep de mango compositie in een ijsmachine en laat die ongeveer 20 tot 30 minuten draaien.
    • Afdekken en in de vriezer bewaren.

     

    Kook en eet met heel veel liefde en nog meer plezier!

    ps: ik proef graag alle ijs recepten!!! 🙂

    Leave a Reply