Ingelegde sinaasappels

    INGREDIËNTEN

    • 4 citroenen
    • 5 biologische sinaasappels
    • 200 g grof zeezout
    • 2 kaneelstokjes
    • 2 steranijzen
    • 2 tl korianderzaad

    BEREIDINGSWIJZE

    1. Steriliseer een weckpot zorgvuldig door deze circa 10 minuten uit te koken in een pan met water of door het in de vaatwasser te wassen
    2. Pers de citroenen uit en zet het sap apart
    3. Boen de sinaasappels goed schoon onder de kraan en wrijf ze droog
    4. Snijd de sinaasappels vanaf de navel kruislings in en laat het onderste en bovenste gedeelte aan elkaar zitten
    5. Vul de sinaasappels met zeezout en doe ze in de pot en druk ze stevig aan. De sinaasappels moeten knus tegen elkaar komen te liggen
    6. Verdeel de rest van het zeezout, de kaneelstokjes, steranijzen en korianderzaden over de pot
    7. Giet het citroensap erbij en vul eventueel aan met water zodat de sinaasappels volledig onder staan
    8. Sluit de pot goed af en laat de sinaasappels minimaal 1 maand op een koele, donkere plaats staan. Op deze manier trekken de smaken het best door en zullen de schillen zachter worden
    9. Schud de pot om de dag eventjes om

     

    Tips!

    • Meng de fijngesneden schillen ook eens door de taart- of koekdeeg
    • Vervang in het recept voor bastilla de ingelegde citroenen eens door ingelegde sinaasappels

    Leave a Reply