Krokante sliptong met gekarameliseerde witlof

    Vandaag een gerecht uit mijn programma: “Mounirs Kookschool” (24Kitchen) waar ik de drie finalisten (Ibrahim, Nicholas en Denise) middels een masterclass liet zien hoe ze het gerecht na mochten maken.

    Er zitten een aantal moeilijke technieken in en het resultaat is verbluffend wanneer het lukt!!

    Ingrediënten:

    Coquilleflan

    • 2 coquilles
    • 2 doradefilets zonder vel
    • 1 eiwit
    • 220 g room

    Tong rol

    • 8 zeetongfilets
    • 2 eidooiers
    • kataifideeg

    Gekarameliseerde witlof

    • 1 stronk witlof
    • 1 scheutje olijfolie
    • 1 el suiker
    • frambozenazijn

    Botersaus

    • 100 g boter
    • 1 sjalot
    • 1 augurk
    • 1 el kappertjes
    • 1 el ansjovispasta

    Peterselieolie

    • 1 bos peterselie
    • 250 g sojaolie

    Garnering

    • erwten cress

    Voor de bereidingswijze en een filmpje waar je mijn masterclass terug kunt zien, klik je hier.

    Kook en eet met heel veel liefde en plezier

    Leave a Reply