kruidnoten à la Mounir

    Zoals asperges hun seizoen hebben vind ik dat kruidnoten ook een product van een seizoen zijn. Ik maak ze dan ook alleen maar medio november/december en natuurlijk mijn eigen variant. Geloof mij, ze zijn gemakkelijk te maken en oh zo lekker!!

    Hierbij het recept, omdat het maandag is 🙂

    specerijen mix

    • 5 g steranijs
    • 5 g venkelzaad
    • 15 st kruidnagels
    • 4 g kerrie
    • 20 st Saffraan draadjes
    • 10 gr kaneel poeder
    • 5 g gemberpoeder
    • Mespunt zout
    • Mespunt gemalen witte peper

    Bereidingswijze specerijen mix:

    • Mix alle specerijen in een koffiemolen tot poeder en zeef desgewenst nog een keer.
    • Bewaar in een afgesloten pot.

    Kruidnoten

    • 250 g zelfrijzend bakmeel
    • 125  g donkere basterdsuiker
    • 150 g ongezouten roomboter
    • 20  g specerijen mix (zelf gemaakt, zie recept hierboven!!)
    • 45  g melk
    • 15   g rozenwater

    Bereidingswijze kruidnoten:

    • Kneed het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker,  de roomboter en de specerijenmix goed door elkaar.
    • Voeg beetje bij beetje de melk en het oranjebloesemwater aan het beslag toe, zodat het een soepel deeg wordt.
    • Maak lange rollen van het deeg.
    • Snijd de rollen in gelijke stukjes.
    • Vorm hier kleine balletjes van (ongeveer 5 gram per bolletje), leg ze op de (met bakpapier bekleedde) bakplaat en druk ze een beetje plat.
    • Bak ze in de oven in ca.15 min. op 180C gaar en lichtbruin.
    • Haal uit de oven en laat ze goed afkoelen.

    Kook en eet met heel veel liefde, specerijen en plezier!

    TIP:

    Je kunt de kruidnoten ook in de getempereerde chocolade dompelen en afgarneren met gedroogd fruit of chocolade garnering!

    Leave a Reply