Mantu dumplings

    Iedere maandag deel ik een recept met jullie en vandaag een gerecht geïnspireerd op de Afghaanse keuken (met uiteraard een eigen twist). Mantu dumplings á la Mounir 🙂

    Ingrediënten

    Voor de mantu

    • 1 rode ui
    • 2 knoflookteentjes
    • 1 rode peper
    • zonnebloemolie
    • 250 gram rundergehakt
    • ½ bosje koriander
    • 25 wonton vellen
    • 2 eieren

    Voor de saus

    • 3 tomaten
    • 1 ui
    • 2 knoflookteentjes

    Voor de Turkse yoghurt

    • ¼ gekonfijte citroen
    • 250 ml Turkse yoghurt

    Bereidingswijze

    Voorbereiding

    1. Pel en snipper de rode ui en de knoflook voor de mantu.
    2. Snijd de rode peper fijn.
    3. Pluk, was, droog en snijd de koriander fijn.
    4. Splits de eieren.
    5. Ontvel de tomaten en snijd ze grof.
    6. Pel en snijd de ui in halve ringen voor de saus.
    7. Pel en hak de knoflook fijn.
    8. Snijd de schil los van de gekonfijte citroen en snijd deze vervolgens ragfijn.
    9. Meng de ragfijn gesneden citroenschil met de Turkse yoghurt.

    Mantu

    1. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de peper circa 2 minuten.
    2. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee. Zet het vuur uit.
    3. Meng de koriander door het gehakt en laat dit afkoelen.
    4. Schep een volle theelepel van het gehaktmengsel op elk wontonvel en vouw alle hoeken naar het midden.
    5. Bestrijk de zijkanten van de mantu met wat eiwit zodat ze beter aan elkaar blijven plakken.
    6. Knijp de punten aan elkaar vast.
    7. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mantu in circa 8 minuten gaar op laag vuur.

    Saus

    1. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
    2. Voeg de gesneden tomaat toe en bak deze in circa 5 minuten tot puree.
    3. Voeg wat kookvocht van de mantu toe indien de saus te dik is.

    Serveren/dresseren

    1. Serveer de mantu met de saus, citroen yoghurt, koriander en verschillende cress soorten naar eigen creativiteit en inzicht

    Geniet ervan, besaha!

    Leave a Reply