Met tahini en in yoghurt gemarineerde kippenbout

    In de familie word ik ook wel “meneer kip” genoemd omdat ik zo ontzettend van kip gerechten houd. Bastilla kip is mijn meest geliefde kip gerecht, maar daarnaast vind ik alle kip bereidingen heerlijk!

    Vandaag (maandag recept dag) een speciale kip bereiding. Kip gemarineerd in en gegaard met yoghurt en tahini, ook heul lekker!!

    Ingrediënten

    • 4 kippenbouten
    • 3 el yoghurt
    • 2 el tahini
    • 2 knoflookteentjes
    • 2 citroenen
    • zout, versgemalen peper
    • olijfolie
    • 300 gram zwarte rijst
    • 1 el ras el hanout
    • muhammara
    • citroenpartjes
    • cress soorten (ter garnering)

    Bereidingswijze

    Voorbereiding

    1. Pel en hak de knoflook fijn.
    2. Voeg de rasp en het sap van een halve citroen toe.
    3. Vet een ovenschaal licht met boter in.
    4. Verwarm de oven voor op 160ºC.

    Met tahini en in yoghurt gemarineerde kippenbout

    1. Maak een marinade van de yoghurt, de tahini, rasp en sap van de citroen en een klein scheutje olijfolie.
    2. Breng de marinade verder op smaak met zout en versgemalen peper.
    3. Masseer de kip in met de marinade en laat de kip minimaal een uur in de koelkast marineren.
    4. Leg de gemarineerde kip (met marinade) in de ingevette ovenschaal.
    5. Druk op iedere kippenbout twee schijfjes citroen.
    6. Bak de gemarineerde kip in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven (controleer of de kip gaar en sappig is).

    Zwarte rijst

    1. Kook de rijst in gezouten water met de ras el hanout.
    2. Als de rijst gaar is afgieten en terug in de pan doen.
    3. Voeg een klontje roomboter toe en breng op smaak met zout, versgemalen peper, sap van citroen en ras el hanout.

    Serveren

    Dresseer de zwarte rijst, kip, muhammara, citroenpartjes en cress soorten op het bord. Deel het gerecht met iemand je liefhebt!

     

    Kook en eet met heel veel liefde en plezier.

    Leave a Reply