Rode linzensoep

    Buiten regent het en is het koud dus moet je binnen de warmte opzoeken en dat kan met een heerlijke soep.

    Hier het recept (omdat het maandag is) voor een overheerlijke rode linzensoep.

    Dit recept is met een zelfgemaakte kippenbouillon! Zo kun je nog meer een eigen smaak aan de rode linzensoep geven door je kippenbouillon zelf te (s)maken!

     

    Voor de kippenbouillon

    • 1 kg kippendelen (nek, vleugels, karkas) of een soepkip in stukken verdeeld
    • 50 g ui
    • 50 g wortel
    • 50 g bleekselderij
    • 50 g prei
    • 6 takken tijm
    • 6 takken peterselie
    • 1 laurierblad
    • 5 zwarte peperkorrels
    • 5 korianderzaden
    • 1 el zout
    • versgemalen peper

     

    Voor de linzensoep

    • 200 g rode linzen
    • 1 ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 el komijnzaad
    • 2 el korianderzaad
    • 100 ml olijfolie
    • 1 el roomboter
    • 2 el tomatenpuree
    • 2 roseval aardappels met schil
    • 1 bospeen
    • 6 takken oregano

     

    Klik hier om het filmpje te bekijken en om de bereidingswijze te lezen.

     

    Kook en eet met heel veel liefde en plezier, besaha!!

    Leave a Reply