Tajine met gevulde gehaktballen met ‘zongedroogde’ tomaatjes

    Als het buiten zo koud is verlang ik altijd naar (ver)warm(ende) voedsel.

    Soepen zijn daar ideaal voor, maar een tajine helemaal! Langzaam op het vuur aan het sudderend zodat alle smaken van de kruiden en specerijen opgenomen kunnen worden! De tajine dampend op tafel gezet met net afgebakken Marokkaans brood!! Ik hoop dat het vandaag koud wordt zodat ik nog meer van de tajine kan genieten!

    Voor vandaag een recept van een tajine met gevulde gehaktballetjes! Eigenlijk de tajine met gehaktballen, maar dan anders.

    Ingrediënten:

    • 500 g lamsgehakt
    • 100 g stevige roomkaas
    • 70 g hazelnoten
    • olijfolie
    • 3 rode uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 el gemberpoeder
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 zakje saffraanpoeder
    • 2 blikken tomatenblokjes
    • 10 takjes bladpeterselie
    • 10 takjes koriander

    Bereidingswijze:
    Halveer de gedroogde tomaten.Rol per persoon circa 3 balletjes van het gehakt en druk vervolgens plat. Leg er een beetje roomkaas, gedroogde tomaat en een hazelnoot op en rol weer tot een bal (met de vulling in het midden).

    Verhit een scheutje olijfolie in een tajine en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten om en om goudbruin. Haal de balletjes uit de tajine en leg ze op een bord. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de tajine en voeg de specerijen toe. Hak de kruiden fijn. Voeg de helft van de kruiden en de tomatenblokjes met de bewaarde zaadlijsten (van de gedroogde tomaten) toe aan de uien en breng aan de kook. Laat circa 5 minuten afgedekt koken. Voeg als de saus wat dikker is geworden de gehaktballen weer toe. Hak de hazelnoten. Voeg de resterende gedroogde tomaten, kruiden en gehakte hazelnoten toe en laat circa 2 minuten koken.

     

    Om de ingrediënten en bereidingswijze van de gedroogde tomaten in te zien EN om het filmpje met bereidingswijze te zien, klik je hier.

     

    Kook en eet met heel veel liefde, warmte en plezier!

    Leave a Reply