Thaise noedelsalade met teriyakisaus, garnalen en nori chips

    Afgelopen vrijdag bij de TinekeShow geweest om de lunch te verzorgen voor “de lunchtip”.

     

    Aangezien ik daar geen hittebron kon gebruiken in de radio studio moest ik wel iets meenemen wat “geassembleerd” kon worden dus zodoende nam ik een salade mee. Ik hou van uitgesproken smaken en wat ik helemaal geweldig vind zijn smaak contrasten. De combinatie tussen zoet, pittig, zuur, hartig zorgen ervoor dat je bij iedere hap iets anders beleefd en met deze salade heb je dat!

    De Ultieme Lunch tip van vrijdag 14 september:

    THAISE NOEDELSALADE MET TERIYAKI SAUS, GARNALEN EN NORI CHIPS

    Recept voor 4 personen

    Ingrediënten

    Salade

    • 400 g eiernoedels
    • 1 st lente ui
    • 200 g peultjes
    • 1 mango
    • 1 rode peper
    • 100 g pinda’s
    • 40 g taugé
    • 200 g gekookte rivierkreeftjesstaarten
    • 200 g Noorse garnalen
    • teriyaki saus
    • chili saus

    Voor de nori chips

    • nori
    • eiwit
    • zout en versgemalen peper

    Voor de pompoenwasabi crème 

    • 200 g flespompoen
    • 1/2 sinaasappel
    • 1 steranijs
    • 1 liter groentebouillon
    • wasabi puree naar smaak

    Bereidingswijze

    Pompoenwasabi crème 
    Flespompoen in gelijkmatige blokjes snijden
    Sap en rasp van halve sinaasappel verwijderen en samen met steranijs en bouillon aan de kookbrengen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper en hierin de pompoen blokjes, met deksel op de pan garen tot de pompoen heel zacht is.
    Pompoen met beetje aanhangend vocht pureren tot zalvig puree en vloeibaarder maken met bouillon.
    Op smaak brengen met de wasabi puree en in een spuitzak bewaren.

    Nori chips
    Nori in gewenste vorm snijden en op bakpapier plaatsen.
    Insmeren met een beetje bouillon en op smaak brengen met zout en versgemalen peper
    Bakpapier op de nori stukken leggen en daarop een bakplaat plaatsen.
    Nori stukjes op 150 C in de oven drogen tot ze droog/krokant zijn

    Salade
    Noedels in ruim kokend water, af spoelen en op smaak brengen met chili saus en Teriyaki saus
    Lente ui in schuine ringen snijden en schoonmaken met koud water
    Peultjes schoonmaken en kort in kokend water blancheren
    Mango schillen en in gewenste vorm snijden
    Rode peper in dunne repen snijden
    Alles met elkaar mengen en op een bord dresseren zodat het er lekker uitzien.
    Verfraaien met de garnalen, pinda’s, sauzen, pompoen wasabi crème en de nori chips.

    Eet smakkelijk!

    Leave a Reply