Umm Ali (Egyptische broodpudding)

    Zakelijk gezien startte 2019 voor mij meteen grandioos. De samenwerking met SVH beklonken en een heel Arabisch concept voor Bidfood neer mogen zetten met 18 heerlijke gerechten.

    Daarnaast voor Bidfood 4 dagen op de Horecava aanwezig mogen zijn om de Arabische keuken aan te mogen prijzen en om alle gasten te laten proeven van “mijn Arabische keuken”. Zo eigenwijs als ik ben, heb ik de gerechten natuurlijk een eigen twist gegeven. Hoofdreden waarom Bidfood en ik dit samen hebben gedaan is om de Arabische keuken meer toegankelijker te maken voor ondernemers.

    Misset horeca schreef er ook een klein stukje over.

    Omdat het vandaag maandag is, hierbij een prachtig recept.

    Ingrediƫnten

    • 500 ml melk
    • 1 steranijs
    • 3 croissants
    • 2 krentenbollen
    • 2 briochebroodjes
    • 50 gram ongezouten macadamia noten
    • 50 gram ongezouten pecannoten
    • 50 gram gepelde ongezouten pistachenoten
    • 50 gram gedroogde abrikozen
    • 50 gram gedroogde vijgen
    • 200 gram suiker
    • 50 gram granaatappelmelasse
    • 500 ml slagroom
    • bloedsinaasappel sorbetijs
    • kaneelpoeder om te bestrooien

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Vet 4 kleine ovenschaaltjes licht in met roomboter.
    3. Scheur de croissants, krentenbollen en briochebroodjes in grove stukken.
    4. Hak de noten grof.
    5. Snijd de gedroogde abrikozen en vijgen grof.
    6. Verwarm in een steelpan de melk met de steranijs en laat 10 minuten op laag vuur infuseren.
    7. Verdeel de gescheurde croissants, krentenbollen en briochebroodjes over de ovenschaaltjes.
    8. Meng de gehakte noten met de suiker en gedroogde vruchten en verdeel dit ook over de ovenschaaltjes.
    9. Haal de steranijs uit de melk, voeg de granaatappelmelasse aan de warme melk toe en verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes.
    10. Verdeel nu de slagroom over de ovenschaaltjes, vermeng alles kort met een lepel en bak de broodpudding circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveren

    Serveer de broodpudding warm. Schep er een flinke lepel bloedsinaasappel sorbetijs op en bestrooi met kaneel.

     

    Kook en eet met heel veel liefde en plezier, besaha!!

    Leave a Reply