van ramadan tot suikerfeest; gevulde aubergine

  Wat veel mensen die mij volgen misschien niet weten is dat mijn vrouw thuis vaker kookt dan ik dat doe. Zij kan heel erg goed koken dus ik geniet echt van haar maaltijden. Het eerste gerecht wat zij ooit voor mij kookte (en waar zij mijn hart helemaal mee gewonnen was) was dit gerecht. Vandaar dat ik een speciaal gevoel heb bij: “Imam Bayildi” de “flauwgevallen iman” oftewel de “gevulde aubergine“.

  Imam Bayildi is een Turks gerecht en betekent letterlijk ‘de flauwgevallen imam’. Het is een gerecht met als hoofd ingrediĆ«nt de aubergine, gevuld met uien, tomaten en knoflook en dat koud geserveerd. De imam zou zijn flauwgevallen vanwege de prijs van de ingrediĆ«nten of van de heerlijke geur van het gerecht; niemand die het precies weet.

  Uiteraard zijn er verschillende versies, hieronder de mijne zoals Lemya het voor mij maakte.

  Flauwgevallen imam

  Kook en eet met heel veel liefde en plezier.

  Opdat je partner flauw mag vallen van de heerlijke geuren en van de smaakbeleving!

  Leave a Reply