van ramadan tot suikerfeest; Marokkaanse aardappelsalade

    Uiteraard heb je in iedere keuken een variant op de aardappelsalade, maar wat is er nou zo Marokkaans aan deze aardappelsalade??

    Vooral de combinatie van de fijngesneden rode ui met de fijngehakte koriander zorgt voor de Marokkaanse smaken.

    Ingrediënten:

    • 700 g vastkokende aardappels
    • 2 rode uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 0.5 bos koriander
    • 2 el mayonaise
    • 4 el azijn

    Bereidingswijze:

    • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
    • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
    • Kook de aardappels in de pan met water in circa 10 minuten beetgaar.
    • Pel en snipper de uien.
    • Pel de knoflook en pers de knoflook uit.
    • Pluk en hak de koriander grof.
    • Giet de aardappels af en stoom ze in dezelfde pan droog.
    • Meng de aardappels met de uien, knoflook, koriander, mayonaise en de azijn.
    • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat de salade  afkoelen.

    Leave a Reply