van ramadan tot suikerfeest; shakshuka

    Een van de meest makkelijke gerechten uit de Marokkaanse keuken, met voor mij met de meeste herinneringen, is de shakshuka. Als klein kind ging ik om het jaar met mijn ouders en broers naar Marokko.

    In de auto 3 dagen lang door Nederland, Belgie, Frankrijk, Spanje en nog eens 500 km door Marokko rijden. We stopten geregeld om te tanken en omdat mijn vader moest rusten van het rijden. Wij konden dan lekker voetballen en mama maakte altijd iets te eten. Vanuit de kofferbak toverde zij een krat met keuken spullen om in een handomdraai een maaltijd te maken. Vaak was dat shakshuka in welke vorm dan ook. Met gehakt, met vis of vegetarisch zolang er maar eieren gepocheerd werden in de tomatensaus. In Frankrijk was de shakshuka het lekkerst want daar kon je overal vers gebakken stokbrood halen.

    Voor mijn programma van ramadan tot suikerfeest maakte ik ook een variant.

    Ingrediënten lijst (voor 4 personen)

    Shakshuka

    • 100 g sjalotjes
    • 1 bos koriander
    • 500 g rundergehakt
    • 4 eieren
    • 1 el mosterd
    • 1.5 el gemberpoeder
    • 1 el paprikapoeder
    • 6 tomaten
    • 1 rode ui
    • 2 el olijfolie
    • 2 el tomatenpuree

    KLIK HIER om de bereidingswijze te lezen.

    Kook en eet met heel veel liefde en plezier, besaha.

    Leave a Reply