Ananas van de BBQ met yoghurtsorbet en crumble

  Vorige week deelde ik een recept uit mijn programma: “Mounirs Kookschool” waar ik middels een masterclass steeds gerechten liet zien aan mijn studenten die zij vervolgens zo goed en lekker mogelijk na moesten koken.

  Stuk voor stuk heerlijke gerechten.

  Dit was een van mijn favoriete desserts: Ananas van de BBQ……

  Dat was initieel het idee alleen wilde ik het last minute toch gewoon in de pan bakken zodat de kandidaten zouden leren hoe ze temperatuur zouden kunnen beheersen… alleeeeeeeen is de titel niet aangepast :-).

  RECEPT!

  • 1 ananas
  • vanillestokje
  • kaneelstokje
  • 250 g roomboter
  • 100 g poedersuiker

  Yoghurtsorbet

  • 350 ml yoghurt
  • 150 g witte basterdsuiker

  Crumble

  • 180 g koude roomboter
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 150 g amandelschaafsel

  Muntolie

  • 0,5 bos munt
  • 150 ml druivenpitolie

   

  Klik hier om het filmpje te zien en de bereidingswijze te lezen.

  Leave a Reply