Chocolate chip cookies

    De maand ramadan is helaas weer voorbij gevlogen en bijna afgelopen. De eerste dag van de nieuwe maand is het “kleine feest” (in de volksmond ook wel bekend als “suikerfeest”). De dag van familie, samenzijn, gezelligheid, liefde en in huize Toub ook van Marokkaanse koekjes. Dit jaar hebben we naast de traditionele Marokkaanse koekjes ook chocolate chip cookies gemaakt. Omdat het kan en omdat ik er gek op ben. En omdat ik het jullie gun, hierbij het recept…..

    Ingrediënten

    • 450 gr boter
    • 270 gr suiker
    • 270 gr bruine basterdsuiker
    • 3 st eieren
    • 810 gr bloem
    • 25 gr bakpoeder
    • 10 gr zout
    • 250 gr walnoten
    • 350 gr gehakte chocolade (mix wit en puur)

    Bereidingswijze

    • Roomboter en suikers luchtig kloppen.
    • Voeg de eieren hier aan toe en roer glad.
    • Dan bloem, bakpoeder en zout toevoegen en goed mengen.
    • Gehakte chocolade en walnoten toevoegen kort mengen tot een deeg.

    Nu kun je er zelf voor kiezen hoe groot je ze wilt hebben (let er wel op dat de koekjes een beetje gaan souffleren en dus grote worden). 

    Ik heb 300 gram afgewogen en ze strak opgerold tot een soort worst. 

    Dit houd ik in de koeling tot ik koekjes wil bakken. Dan snijd ik er 30 rondjes uit (van ieder 10 gram) en plaats dat op een ovenplaat en bak ze ongeveer 8 minuten op 180ºCl Goed laten afkoelen en dan heerlijk van genieten. 

    Besaha!

    Leave a Reply