Fatayer is een soort gevulde pizza. Als je een goed basisrecept hebt, kun je met de vulling de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten. Favorietje wel hoor!
Hoeveelheid
12 deegballen
Bereidingstijd
25 minuten + 15 minuten rusttijd
Ingrediënten
20 g olijfolie
60 g water
120 g bloem
zout
Extra nodig
mengkom
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding
Giet de olie en het water bij de bloem en breng op smaak met een snuf zout.
Meng alles door elkaar en kneed het in minimaal 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Verdeel het deeg in twaalf gelijke porties en vorm er ballen van. Laat de deegballen afgedekt 15 minuten in de koelkast rusten.
Tips
Als je veel fatayer gaat maken, kun je het deeg ook in een keukenmachine bereiden.
Geef het deeg desgewenst een smaak. Meng er bijvoorbeeld ras el hanout door.
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Lekker Arabisch.
Comments