top of page

basisdeeg fatayer

Fatayer is een soort gevulde pizza. Als je een goed basisrecept hebt, kun je met de vulling de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten. Favorietje wel hoor!


Hoeveelheid

12 deegballen


Bereidingstijd

25 minuten + 15 minuten rusttijd


Ingrediënten

20 g olijfolie

60 g water

120 g bloem

zout


Extra nodig

mengkom


Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.


Bereiding

  1. Giet de olie en het water bij de bloem en breng op smaak met een snuf zout.

  2. Meng alles door elkaar en kneed het in minimaal 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.

  3. Verdeel het deeg in twaalf gelijke porties en vorm er ballen van. Laat de deegballen afgedekt 15 minuten in de koelkast rusten.


Tips

  • Als je veel fatayer gaat maken, kun je het deeg ook in een keukenmachine bereiden.

  • Geef het deeg desgewenst een smaak. Meng er bijvoorbeeld ras el hanout door.



Smaakt dit naar meer?

Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Lekker Arabisch.

Comentários


bottom of page