Eet deze bastilla bij voorkeur met je handen, zodat je optimaal kunt genieten van dit koningsmaal. Je kunt de vulling zo pittig maken als je zelf wilt; als er kinderen mee-eten kun je de harissa en kruidige ras el hanout beter weglaten – en dan is-ie nog steeds geweldig lekker!
Hoeveelheid
Voor 6 personen
Ingrediënten
Vulling
250 glasmie
2 el ras el hanout
1 el harissa
2 uien
2 teentjes knoflook
1 ingelegde citroen
1 citroen
1/4 bos koriander
zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
250 g gemengde zeevruchten
200 g kabeljauwfilets (zonder vel)
zout en versgemalen peper
Rest van de ingrediënten
50 g roomboter
50 ml zonnebloemolie
1 pak filodeeg
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
Vulling
Doe de glasmie, ras el hanout en 1 eetlepel harissa in een ruime kom en overgiet met kokendheet water.
Laat de glasmie 10 minuten afgedekt weken en laat vervolgens uitlekken.
Pel en snipper de uien.
Pel de teentjes knoflook en snijd fijn.
Snijd de schil van de ingelegde citroen in dunne reepjes.
Pers het sap uit de citroen.
Pluk de koriander en hak fijn.
Verwarm een beetje zonnebloemolie in een pan en fruit de uien en knoflook 4 minuten op laag vuur.
Voeg 1 eetlepel harissa en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Blus af met het citroensap, voeg de ingelegde citroen en zeevruchten toe en bak circa 4 minuten.
Voeg de kabeljauwfilets toe en bak 1 minuut mee.
Meng de koriander erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het geheel afkoelen.
Opbouw
Smelt de boter en giet de olie erbij.
Smeer een vel filodeeg in met het boter-oliemengsel en leg er nog een vel filodeeg op. Herhaal dit tot je 4 vellen op elkaar hebt.
Meng de geweekte, uitgelekte glasmie met de zeevruchten en kabeljauw en leg dit in het midden van het met boter-oliemengsel besmeerde filodeeg.
Vouw nu de zijkanten naar binnen en smeer ook de zijkanten in met het boter-oliemengsel.
Als het zeevruchtenmengsel goed ingepakt is, draai je de bastilla om en plaats je de gevouwen kant op een met bakpapier beklede bakplaat.
Vorm nu de bastilla tot een mooie ronde vorm en smeer de bovenkant van de bastilla ook weer in met het boter-oliemengsel.
Bak de bastilla in 20 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Tip
Serveer direct, dan is het filodeeg nog lekker krokant.
Comments