Als je de brick opensnijdt, mag van mij het eitje lekker 'weglopen'. Maar als je de eidooier liever helemaal gaar wil hebben, dan is er een simpel foefje: draai de brick tijdens het bakken om, zodat de kant van het ei in de olie ligt.
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediënten
2 uien
1 el harissa
zonnebloemolie om in te bakken
3 ansjovisfilets op olie
300 g verse tonijn
1/4 bosje koriander
1 el kappertjes
8 eieren
8 vellen brickdeeg
Bereiden
Pel en snipper de uien en roer de harissa erdoor.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit de ui, harissa en ansjovis circa 2 minuten.
Verwarm een grillpan op hoog vuur.
Smeer de tonijn in met een klein beetje olie en gril de tonijn om en om tot deze mooie bruine grillstrepen heeft. Snijd de tonijn in stukjes van circa 1 centimeter.
Pluk en hak de koriander en meng in een kom de uien en ansjovis met de tonijn, koriander en kappertjes.
Verwarm de frituurpan voor op 160 ºC.
Splits de eieren.
Leg een vel brickdeeg voor je neer met de punt naar beneden.
Schep er een goede eetlepel van het tonijnmengsel op en druk er een kuiltje in met je lepel.
Schep met een lepel een eidooier in het kuiltje van het tonijnmengsel.
Bestrijk de randen van de brickdeeg met het eiwit en vouw dicht. Zorg er hierbij wel voor dat het ei op zijn plek blijft, anders loopt het eruit.
Frituur de bricks in circa 6 minuten goudbruin en gaar en bedruip ze tussendoor regelmatig met frituurolie zodat de bovenkant ook gaart en kleurt.
Haal de bricks uit de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier.
Tip
Gebruik ook eens loempiavellen in plaats van brickdeeg.
Comments