top of page

dukkah


Strooi wat van deze geurige noten-specerijenmix over je salade, stamppot, stukje vlees of vis – of wat dacht van een schaaltje olie met dukkah en daar wat Marokkaans brood bij om mee te dippen? Héérlijk. Dukkah zelf maken is echt niet ingewikkeld en het kost je nog geen 10 minuten. Ik zou zeggen: doen!


Ingrediënten

  • 50 g ongezouten pinda’s

  • 50 g hazelnoten

  • 50 g blanke amandelen

  • 4 el korianderzaad

  • 1 el komijnzaad

  • 1 el venkelzaad

  • 2 el wit sesamzaad

  • 2 el maanzaad

  • 2 el zout

  • 1 tl zwarte peperkorrels


Bereiding

  1. Verwarm een koekenpan en rooster de pinda’s, hazelnoten en blanke amandelen circa 1 minuut.

  2. Voeg het korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad toe en rooster nog circa 1 minuut.

  3. Voeg het witte sesamzaad en maanzaad toe en rooster nog circa 30 seconden.

  4. Schud de pan tijdens het roosteren een paar keer tot de specerijen beginnen te geuren en de noten mooi goudbruin zijn.

  5. Schep op een bord en laat afkoelen.

  6. Vijzel het zout en de zwarte peperkorrels fijn.

  7. Voeg de afgekoelde geroosterde ingrediënten toe en vijzel alles kort zodat het mengsel zijn grove structuur behoudt.

Tip

Bewaar de afgekoelde dukkah in een afsluitbare weckpot.

コメント


bottom of page