Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood- fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!
Hoeveelheid
4 personen Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten Falafelwafel
1 el olijfolie, plus extra om in te vetten
400 g gekookte kikkererwten
½ bos bladpeterselie, gewassen en gedroogd
¼ bos verse koriander, gewassen en gedroogd
1 rode ui, in parten
zout en versgemalen zwarte peper
rasp en sap van 1 biologische citroen
2 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
Rode-bietensalade
500 g gekookte rode bieten, in blokjes
1 rode ui, in halve ringen
½ bos bladpeterselie, gewassen, gedroogd en gesneden
25 ml natuurazijn
25 ml extra vierge olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
Extra nodig wafelijzer keukenmixer Voorbereiding
Weeg en meet alles nauwkeurig af en zet het netjes klaar. Verhit een wafelijzer voor (zie tip).
Bereiding
Doe de kikkererwten zonder vocht (bewaar het vocht eventueel voor een ander gerecht) met alle overige ingrediënten voor de wafels in een keukenmixer en maal ze in 3 minuten helemaal fijn.
Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer en bak zo alle falafelwafels. Bewaar ze na het bakken in een schone droge theedoek zodat ze iets zachter worden.
Meng de biet met de ui, peterselie, azijn en extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Leg een falafelwafel op een bord en schep er een beetje van de rode-bietensalade op. Dek af met een falafelwafel en geniet ervan!
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Snel Arabisch.
Comments