top of page

gegrilde halloumi



Halloumi heb ik pas een paar jaar geleden echt ontdekt en heeft mij aangenaam verrast. Doordat deze kaas stevig is, kun je hem prima bakken, grillen, roerbakken en frituren. Ik vind het dan ook heerlijk om hem als vleesvervanger te gebruiken. Eenmaal in je keuken geprobeerd, weet ik zeker dat je halloumi veel vaker zult gebruiken.


Aantal personen:

2 personen


Ingrediënten

  • 200 g halloumi

  • 1 bos munt

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ingelegde citroen

  • 4 el olijfolie

  • zout

  • versgemalen peper

  • 2 el honing

  • 1 handje granaatappelpitjes

  • 1 handje pistachenoten


Bereidingswijze

1. Snijd de halloumi in plakken van 3 centimeter en gril de plakken aan beide zijden kort in een hete grillpan.

2. Pluk de munt en hak in hele dunne reepjes.

3. Pel de knoflook en hak heel fijn.

4. Snijd de schil van de ingelegde citroen in dunne reepjes.

5. Meng de olijfolie met de munt, knoflook en ingelegde citroenschillen en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

6. Leg de gegrilde halloumi in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel over de halloumi.

7. Besprenkel met een beetje honing en plaats de ovenschaal circa 2 minuten onder een hete grill zodat de honing kan karamelliseren.

8. Haal de schaal onder de grill vandaan, strooi de granaatappelpitjes en pistachenoten over de halloumi en serveer direct.


Tips

- Je kunt alles voorbereiden en net voordat de gaste aan tafel gaan de ovenschaal onder de grill zetten.

- Leg de gegrilde halloumi op toastjes voordat je het onder de grill schuift.

Comments


bottom of page