Je kunt natuurlijk gemarineerde olijven kopen, maar zelf maken kost minder tijd. Bovendien kun je iedere smaak toevoegen die je lekker vindt. Zo heb jij altijd een potje van de allerlekkerste gemarineerde olijven in huis en ben je voorbereid voor iedere onverwachtse borrel.
Aantal personen:
Voor 2 potten
Ingrediënten
500 g groene olijven
500 g zwarte olijven
1 citroen
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
200 g zout
4 el gedroogde chilivlokken
500 ml olijfolie
Bereidingswijze
1. Steriliseer de weckpotten zorgvuldig door deze circa 10 minuten in een pan met water uit te koken of door de weckpotten in de vaatwasser te wassen.
2. Kerf de olijven met een scherp mesje in tot op de pit zodat de smaken goed kunnen doordringen.
3. Snijd de citroen in acht mooie stukken.
4. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
5. Snijd de rode pepers schuin in dunne ringetjes.
6. Schep de olijven in de weckpot en voeg het zout, de citroenpartjes, knoflook, rode peper, gedroogde chilivlokken en olijfolie toe en meng goed met een lepel.
7. Sluit de pot goed af en laat circa 1 maand staan. Schud regelmatig om, op deze manier trekken de smaken het beste in.
Comments