Met verse ananas en geroosterde pijnboompitten
Ik ben eerlijk gezegd niet echt een soepmens. Maar als ik dan toch een soep voorgeschoteld krijg of zelf maak, dan moet het sowieso drie eigenschappen bevatten: lekker, vullend én verrassend. Deze soep voldoet aan die criteria en is daardoor stiekem toch wel een favoriet. De ananas in dit gerecht klinkt misschien een tikkeltje gek, maar is echt een topcombinatie met de gepofte knoflook.
Aantal personen:
6 personen
Ingrediënten
1 bol knoflook
4 el olijfolie
1 ui
3 stengels bleekselderij
1 prei
1 l kippenbouillon
1 laurierblaadje
3 teentjes knoflook
100 ml kookroom
200 g verse ananas
½ bos bieslook
50 g geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Bereiding
2. Snijd de bovenkant van de bol knoflook eraf en leg de bol op een stuk aluminiumfolie.
3. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, pak de bol goed in en pof in circa 30 minuten in de oven.
4. Pel de ui en snijd in halve ringen.
5. Snijd de bleekselderij en prei in dunne reepjes.
6. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de ui, prei en bleekselderij toe en laat op zacht vuur 8 minuten garen.
7. Blus af met de kippenbouillon, voeg het laurierblaadje toe en breng aan de kook.
8. Knijp de gepofte knoflook uit en voeg toe aan de soep.
9. Pel de 3 teentjes rauwe knoflook en knijp uit in de soep en laat het geheel 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
10. Haal na 10 minuten het laurierblaadje uit de soep, giet in een blender en pureer de soep.
11. Giet de soep terug in de pan, voeg kookroom toe en breng aan de kook.
12. Snijd de verse ananas in kleine blokjes en hak de bieslook in dunne reepjes.
13. Voeg net voor het serveren de ananasblokjes toe.
Serveren
14. Schep de soep in een soepbord en garneer met de pijnboompitten en bieslook.
Tip
- Als je de soep meer knoflooksmaak wil geven, voeg je meer teentjes rauwe knoflook toe.
Comments