In de Marokkaanse keuken zijn ingelegde citroenen een van de belangrijkste condimenten. In dit recept geef ik je een fijn basisrecept voor citroen én sinaasappel. Het resultaat? Verbluffend lekker!
Aantal personen:
Voor 1 grote pot
Ingrediënten
4 biologische citroenen
5 biologische sinaasappels
200 g grof zeezout
2 kaneelstokjes
3 steranijs
2 tl korianderzaad
Bereidingswijze
Voorbereiding
1. Steriliseer een weckpot zorgvuldig door deze circa 10 minuten in een pan met water uit te koken of door de weckpot in de vaatwasser te wassen.
Bereiding
2. Pers de citroenen uit en zet het sap apart.
3. Boen de sinaasappels goed schoon onder de kraan en wrijf ze droog.
4. Snijd de sinaasappels vanaf de navel kruislings in en laat het onderste en bovenste gedeelte aan elkaar zitten.
5. Vul de sinaasappels met het zeezout, leg ze in de pot en druk ze stevig aan. De sinaasappels moeten knus tegen elkaar komen te liggen.
6. Verdeel de rest van het zeezout, de kaneelstokjes, steranijs en korianderzaden over de pot.
7. Giet het citroensap erbij en vul eventueel aan met water zodat de sinaasappels volledig onderstaan.
8. Sluit de pot goed af en bewaar de sinaasappels minimaal 1 maand in de koelkast. Op deze manier trekken de smaken het beste in en zullen de schillen zachter worden.
9. Schud de pot om de dag eventjes om.
Tips
- Meng de fijngesneden schillen ook eens door taart- of koekdeeg.
- Vervang in het recept voor bastilla de ingelegde citroenen eens door ingelegde sinaasappels.
Comments