Ik gebruik voor deze tajine kippenbouten, maar je kunt ook andere delen of een halve kip gebruiken. Zolang er maar iets van bot aan zit, dit zorgt namelijk voor extra smaak. Kun je geen bataat vinden? Gebruik dan gewone aardappels of pompoen – ook lekker!
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
1 ui
3 teentjes knoflook
1/2 bos koriander
1/2 bos bladpeterselie
4 el olijfolie
4 kippenbouten
1 tl gemberpoeder
1 tl ras el hanout
2 bataten (zoete aardappels)
1 ingelegde citroen
100 ml water
50 g blanke amandelen
zonnebloemolie, om in te bakken
100 g groene olijven, zonder pit
Bereiding
Pel de ui en snijd in halve ringen.
Pel de teentjes knoflook en snijd in plakken.
Pluk de koriander en bladpeterselie en hak fijn.
Plaats een tajine met een warmteverdeler eronder op het vuur en verwarm hierin de olijfolie.
Bak de uien met de knoflook en kippenbouten op laag vuur circa 8 minuten tot de kip begint te kleuren.
Voeg alle kruiden en specerijen toe en meng het geheel goed.
Schil de bataten en snijd in kleine, gelijkmatige stukjes.
Snijd de schil van de ingelegde citroen in dunne reepjes.
Voeg de bataat en citroenreepjes toe aan de tajine en schenk het water erbij.
Dek de tajine af en laat circa 1 uur sudderen tot de kip gaar is.
Bak de amandelen in een laagje zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin zijn en laat op papier uitlekken.
Als de kip en de aardappels gaar zijn, voeg je de olijven toe en laat je dit nog 3 minuten warm worden.
Serveren
Garneer het gerecht met de gebakken amandelen en zet de tajine zo op tafel.
Commentaires