top of page

köfte kebab

Met yoghurt-muntdressing


Gehakt is ‘maar’ gehakt, dus je moet er iets mee doen om het aantrekkelijk te maken. Wat dacht je van mijn mocroburger? Een hitje onder mijn familie en vrienden, maar ook met deze kruidige köfte maak je indruk. Serveer hem samen met een verrassend frisse yoghurt-muntdressing en gepofte paprika, en je weet zeker dat iedereen smult van een heerlijk bordje!


Aantal personen:

4 personen


Ingrediënten

Köfte kebab

  • 2 rode uien

  • 4 teentjes knoflook

  • 1 el gemalen komijnzaden

  • 1 el gemalen korianderzaad

  • 1 tl kaneelpoeder

  • 1 tl harissa

  • ½ bos bladpeterselie

  • ½ bos munt

  • zout

  • versgemalen peper

  • 500 g lamsgehakt

  • 1 ei


Yoghurt-muntdressing

  • 1 teentje knoflook

  • ½ bos munt

  • ½ ingelegde citroen

  • 1 el walnotenolie

  • 150 g Griekse yoghurt

  • zout

  • versgemalen peper


Garnering

  • ijsbergsla

  • 4 pitabroodjes

  • gepofte paprika’s

  • gemarineerde komkommers


Bereidingswijze

Köfte

1. Pel de uien en teentjes knoflook en doe in een keukenmachine.

2. Doe alle specerijen en kruiden erbij, breng op smaak met zout en versgemalen peper en maal tot een pasta.

3. Schep het lamsgehakt erbij en maal dit met het ei goed door elkaar tot een fijn mengsel.

4. Pak een satéstokje, neem een handje gekruid gehakt en draai het gehakt rond het stokje.

5. Laat de köftes in de koelkast rusten tot ze koud en stevig(er) zijn geworden.

6. Verwarm een grillpan en gril de köftes aan elke kant circa 4 minuten tot ze gaar zijn.


Yoghurt-muntdressing

7. Pel de knoflook en snijd fijn.

8. Pluk de munt en hak in fijne reepjes. Houd wat takjes munt achter voor de garnering.

9. Snijd de schil van de ingelegde citroen in dunne reepjes.

10. Meng de knoflook, munt, citroenschil en walnotenolie met de yoghurt en breng op smaak met zout en versgemalen peper.


Opbouw

11. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.

12. Snijd de pitabroodjes open.

13. Vul de pitabroodjes met ijsbergsla, gepofte paprika en gemarineerde komkommer.

14. Plaats de gegrilde köfte kebabs tussen de pitabroodjes en garneer met de yoghurt-muntdressing en takjes munt.

Commentaires


bottom of page