Als kind maakte mijn moeder vaak Spaans-Arabische tortilla, waar dit de Perzische variant van is. Mijn versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groenten. Hij is in no time tot het laatste puntje op, besaha!
Voor 4 personen
Ingrediënten
blaadjes van 1 bosje koriander
blaadjes van 1 bosje platte peterselie
1 bosje bieslook
1 bosje dille
200 g doperwten, uit de diepvries
8 eieren
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kaneel
zout en versgemalen zwarte peper
1 bosjes lente-ui, in ringetjes
2 el Turkse yoghurt, plus extra voor erbij
50 g gedroogde cranberry’s
100 g walnoten, geroosterd, gehakt
2 el olijfolie
1 tl sumak, om te garneren
Extra nodig
vergiet
koekenpan met antiaanbaklaag
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereiding
Hak de verse kruiden fijn en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering.
Doe de doperwten in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
Bereiding
Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg het komijnzaad en de kaneel toe en flink wat zout en peper. Voeg de doperwten, lente-ui, gehakte kruiden, yoghurt, cranberry’s en walnoten toe en meng goed.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 12-15 minuten stollen.
Serveer de kuku sabzi met wat Turkse yoghurt en garneer met de sumak en bewaarde verse kruiden.
Tips
Je kunt hem ook in de oven maken: op 180 °C en 35-45 minuten laten garen.
Munt en oregano doen het ook fantastisch in deze kuku sabzi.
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Vega Arabisch.
Comments