top of page

lamsrack in dukkahkorst

Je kunt ook lamsfilet gebruiken, maar verlaag de baktijd dan wel anders wordt de lamsfilet te gaar en te droog. Nog een tip: laat de lamsrack rusten na het garen, dat voorkomt dat de vleessappen bij het doorsnijden meteen weglopen.

Hoeveelheid

2 personen


Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels

  • 6 teentjes knoflook

  • 8 takjes bieslook

  • 100 ml kookroom

  • 1 lamsrack (à 500 g)

  • 2 eieren

  • 3 el bloem

  • vers gemaakte dukkah

  • zonnebloemolie, om in te bakken


Bereiding

Knoflookpuree

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukjes.

  2. Pel de knoflook.

  3. Hak de bieslook fijn.

  4. Kook de aardappels met 4 teentjes knoflook in water met wat zout in circa 15 minuten gaar.

  5. Giet de aardappels en knoflook af, stoom droog en pureer met een pureestamper.

  6. Breng de kookroom aan de kook en pers de resterende knoflook boven de room uit.

  7. Spatel de knoflookroom en de bieslook door de puree.


Lamsrack in dukkah

  1. Verwarm de oven voor tot 160 ºC.

  2. Dep de lamsrack droog.

  3. Splits de eieren en klop de eiwitten los.

  4. Wentel de lamsrack eerst door een beetje bloem, dan door het eiwit en paneer royaal met de dukkah.

  5. Het restant van de dukkah schep je op een bakplaat.

  6. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak het vlees om en om circa 4 minuten.

  7. Leg de gepaneerde lamsrack op de bakplaat met dukkah en gaar nog circa 4 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van 57 ºC.

  8. Leg de lamsrack op een bord en laat circa 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.


Serveren

  1. Snijd de lamsrack in mooie koteletjes of serveer in zijn geheel.

Comments


bottom of page