top of page

Marokkaanse thee

Zoals papa ’m bedoeld heeft



Ik drink sinds een paar jaar koffie zonder suiker en daardoor ben ik een kopje koffie veel meer gaan waarderen. Marokkaanse thee zonder suiker heb ik ook weleens geprobeerd, maar daar maak je me toch echt niet blij mee. Marokkaanse thee hoort met suiker en dit recept van mijn vader is echt de allerlekkerste – uiteraard met veel suiker…


Aantal personen:

Voor 1 pot


Ingrediënten

  • 1 bos munt

  • 3 el gedroogde groene thee

  • 25 klontjes suiker

  • kokend water


Bereidingswijze


1. Maak gebruik van een echte Marokkaanse theepot.

2. Controleer de munt op verlepte bladeren en snijd de dikke takken weg.

3. Was de munt in ruim koud water en laat uitlekken.

4. Schep de gedroogde groene thee in de theepot en giet er net zoveel kokend water bij tot de thee net onderstaat.

5. Laat minimaal 2 minuten wellen.

6. Giet het water weg, maar bewaar de groene thee in de theepot.

7. Voeg de munt toe aan de groene thee in de theepot.

8. Doe daar de suikerklontjes bij en overgiet met kokend water.

9. Zet de theepot op een laag vuurtje en breng al roerend met een lepel aan de kook.

10. Als de suiker is opgelost, is de thee klaar.


Serveren

11. Giet 2 glazen vol met de thee en giet die weer terug in de theepot om er zeker van te zijn dat de muntthee goed gemengd is.

12. Giet van minimaal een halve meter hoogte de thee in mooie Marokkaanse theeglazen.


Tips

- Voeg naar smaak eens wat oranjebloesemwater toe. Wees niet al te scheutig, want de smaak is sterk.

Comments


bottom of page