top of page

ratatouille met paling

Aubergine is een heerlijke groente, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Heb je de bereidingswijze eenmaal in de vingers, dan kun je er waanzinnige gerechten mee maken. Zoals hier: met tien ingrediënten zet je een fantastisch gerecht op tafel.

Hoeveelheid

Voor 4 personen Bereidingstijd 25 minuten


Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie, om in te bakken

  • 1 aubergine, in de lengte gehalveerd en in plakken van 1 cm

  • 2 rode uien, in halve ringen

  • 4 tenen knoflook, in plakjes

  • 2 courgettes, in de lengte gehalveerd en in plakken van 1 cm

  • 8 takjes koriander, stelen en blaadjes gewassen, gedroogd en gehakt, plus extra om mee te garneren

  • 2 gerookte-palingfilets, schoongemaakt en in stukjes

  • 2 el ras el hanout

  • 1 el harissa

  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)


Extra nodig grote pan met dikke bodem en deksel Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem.

  2. Bak de aubergine, ui en knoflook in ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin.

  3. Voeg de courgette toe en bak het geheel 4 minuten op hoog vuur.

  4. Voeg nu de koriander, paling, ras el hanout en harissa toe. Meng alles voorzichtig.

  5. Blus af met de tomatenblokjes. Leg het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 4 minuten stoven. Garneer met wat extra korianderblaadjes.

Tip

Ken je de film Ratatouille? Een must-see als je het mij vraagt. Heb je meer tijd, maak dit gerecht dan zoals ze het in de film doen...



Smaakt dit naar meer?

Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Snel Arabisch.

Comments


bottom of page