Ik ben ovenschotels echt gaan waarderen. Terwijl de oven het werk voor je doet, heb jij alle tijd om iets anders te doen – heerlijk vind ik dat. En wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, dan prep je hem een dag van tevoren en zet je de ovenschotel in de koelkast voor de volgende dag. Zo hoef je na je werk alleen even de oven voor te verwarmen en het gerecht erin te schuiven. Voetjes omhoog en wachten maar!
Aantal personen:
2 personen
Ingrediënten
150 g zilvervliesrijst
olijfolie
1 ui
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
150 g rundergehakt
1 prei
1 rode paprika
125 g ricotta
1 ei
versgemalen peper
zout
2 tomaten
30 g geraspte oude kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit hem circa 2 minuten. Voeg het komijn en chilipoeder toe en bak ze circa 1 minuut mee. Voeg het rundergehakt toe en bak het circa 2 minuten.
4. Halveer de prei in de lengte, was hem onder de kraan en snijd hem in dunne repen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Doe de prei en paprika bij het gehakt en bak ze circa 3 minuten mee.
5. Meng in een kom de ricotta met het ei. Giet de zilvervliesrijst af en doe hem samen met de ricotta van het vuur af bij het rundergehakt. Breng op smaak met peper en zout.
6. Vet een ovenschaal in en verdeel de rijst erover. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over de rijst. Bestrooi met de geraspte oude kaas. Bak het geheel circa 15 minuten in de oven.
Tip
- Rode paprika is de zoetste van alle paprika’s en heeft in dit gerecht een lekker smaakcontrast met het chilipoeder. Hou je van meer pit, kies dan voor groene paprika, die is minder zoet en iets pittiger van smaak.
Opmerkingen