Hoe deze mayonaise zo'n mooie gele kleur heeft gekregen? Verklap ik je: maak deze mayonaise een dag van tevoren, zodat de saffraan kleur af kan geven. Raakt de mayonaise per ongeluk in de schift? Geen paniek! Klop 1 eidooier los en giet daar de geschifte mayonaise voorzichtig al kloppend bij tot je een gladde mayonaise hebt. Proef wel even of de smaak niet wat slap is geworden door de extra eidooier.
Ingrediënten
10 saffraandraadjes
250 ml zonnebloemolie
4 eidooiers
2 tl gladde mosterd
3 tl azijn
zout en versgemalen peper
Bereiding
Manier 1
Verwarm de saffraandraadjes in 50 milliliter van de zonnebloemolie. Pas op dat de olie niet warmer wordt dan lauwwarm.
Voeg de rest van de koude zonnebloemolie bij de saffraanolie om het geheel af te laten koelen.
Klop de eidooiers, mosterd en azijn los met een garde en breng op smaak met een beetje zout.
Schenk de afgekoelde saffraanolie druppelsgewijs al kloppend bij het mengsel tot het mengsel dik wordt.
Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.
Manier 2
Verwarm de saffraandraadjes in 50 milliliter van de zonnebloemolie. Pas op dat de olie niet warmer wordt dan lauwwarm.
Voeg de rest van de koude zonnebloemolie bij de saffraanolie om het geheel af te laten koelen.
Doe de eidooiers, mosterd, azijn, het zout, de versgemalen peper en afgekoelde saffraanolie in een beker. Begin met de staafmixer onderaan en beweeg de staafmixer al mixend rustig naar boven tot je een gladde saffraanmayonaise hebt.
Tip
Bewaar deze mayonaise in een afsluitbare pot in de koelkast.
Kommentare