Wie kent de typisch Amerikaanse Sloppy Joe niet? Mijn gezin is dol op deze Sloppy ToubToub: een vega variant met linzen, tomaten en paddenstoelen.
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediënten
200 g gekookte linzen
50 ml olijfolie, om in te bakken
400 g kastanjechampignons, schoongeveegd en in vieren
1 rode ui, in grove stukken
3 tenen knoflook, gehakt
2 tl gerookte-paprikapoeder
100 g gezouten geroosterde cashewnoten
75 g geraspte oude kaas
50 g roomboter
zout en versgemalen
zwarte peper
1 blik tomatenblokjes (. 400 g)
4 Italiaanse bollen
naturelchips, voor erbij
Extra nodig
BBQ (mijn favoriet is The Bastard)
vuurvaste koekenpan
zeef
keukenmachine
Voorbereiding
Verhit de BBQ tot 180 ºC.
Giet de gekookte linzen af, spoel ze met koud water schoon en laat ze uitlekken.
Bereiding
Verhit een vuurvaste koekenpan op de BBQ.
Verhit de olijfolie in de pan en bak de kastanjechampignons en ui 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de knoflook en het gerookte-paprikapoeder toe en bak ze 1 minuut mee.
Giet het mengsel in een zeef en druk het vocht eruit.
Doe de kastanjechampignons met de cashewnoten in een keukenmachine en maal fijn. Meng dan de linzen en kaas erdoor.
Smelt de roomboter in de vuurvaste koekenpan, voeg het kastanjechampignon-linzenmengsel toe en bak het in ongeveer 3 minuten rul op middelhoog vuur.
Breng op smaak met zout en peper, blus af met de tomatenblokjes en het -sap en breng aan de kook.
Snijd de Italiaanse bollen open en rooster ze kort op de BBQ. Verdeel de vegetarische Sloppy Toub-Toub over de onderste helft van de geroosterde broodjes. Dek af met de bovenste helft. Serveer met de chips.
Tip
Zorg dat je een servet bij de hand hebt, want hij is écht sloppy. Maar hé, af en toe een beetje knoeien mag best.
Smaakt dit naar meer?
Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Snel Arabisch.
Comentarios