Ik ben gek op moussaka, alleen kost het best veel tijd om het klaar te maken… Daar heb ik iets op bedacht: dit recept is de vliegensvlugge variant, die zeker niet minder lekker smaakt dan de tijdrovende klassieker. Probeer maar eens, je zult zien dat dit recept tussen je favorieten belandt!
Aantal personen:
2 personen
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
versgemalen peper
zout
2 tl oregano
1 aubergine
200 g rundergehakt
1 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
125 g ricotta
1 ei
50 g geraspte oude kaas
400 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met wat zout en de oregano.
3. Snijd de aubergine in blokjes en bak ze circa 3 minuten mee. Voeg het rundergehakt toe en bak het in circa 5 minuten goudbruin.
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze circa 5 minuten mee. Breng op smaak met peper.
5. Meng de ricotta met het ei en de geraspte oude kaas en breng op smaak met peper.
6. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes erover. Schep hierop het auberginegehaktmengsel en daarop weer een laagje aardappelschijfjes. Bedek de aardappels met het ricottamengsel en bak de moussaka in circa 20 minuten goudbruin in de oven.
Tip
- Het mengsel van ricotta, ei en kaas is een snelle versie van de bekende bechamelsaus, die gemaakt wordt op basis van boter en bloem. De smaak is wat lichter en frisser dan de klassieke bechamel.
Comments