top of page

snelle visstoof



Drukke werkdag gehad, maar toch iets verrassend op tafel willen zetten? Alsjeblieft, hier het recept voor een heerlijke visstoof. Dit gerecht is niet alleen makkelijk en snel klaar te maken, ook kun je het aanpassen naar iedere vissoort die je lekker vindt. Wat kan ik nog meer zeggen… Het is simpelweg hét ideale visgerecht voor doordeweeks.


Aantal personen:

2 personen


Ingrediënten

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • olijfolie

  • versgemalen peper

  • zout

  • 1 courgette

  • 1 paprika

  • 200 ml tomatenpassata

  • 2 tl Provençaalse kruiden

  • 200 g kabeljauwfilet

  • ¼ bosje peterselie

  • boerenbrood


Bereidingswijze

1. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

2. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Voeg de groentes toe en bak ze circa 3 minuten mee.

3. Voeg de tomatenpassata en Provençaalse kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes en leg ze in de saus. Laat op laag vuur circa 6 minuten garen met de deksel op de pan.

4. Hak de peterselie en voeg hem toe. Breng op smaak met peper en zout.

5. Verdeel de stoof over borden en serveer met brood.


Tip

- Bak de kabeljauw niet te lang, en gaar hem ook in de oven niet lang. Dan wordt hij namelijk droog en dat gaat ten koste van de smaak.

Comentários


bottom of page