top of page

Syrische uienbroodjes

Deze Syrische uienbroodjes zijn heerlijk met een kopje verse muntthee en goed gezelschap, maar ook zeker lekker voor in de lunchbox voor op het werk of school. Ik kneed het deeg graag handmatig, maar je kunt het ook in een keukenmachine kneden. Waarom ik toch mezelf in het zweet wil werken? Met de hand is net iets liefdevoller!

Hoeveelheid

Voor 8 stuks


Bereidingstijd

2 uur en 30 minuten


Ingrediënten

Deeg

  • 450 g patentbloem

  • 7 g gedroogde gist

  • 1 tl zout

  • 300 ml water

  • 2 el olijfolie (+ extra

  • om in te vetten)

Topping

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 2 takjes munt (blaadjes heel fijn gehakt)

  • 2 tl komijn

  • 2 takjes koriander (blaadjes heel fijn gehakt)

  • 3 el olijfolie


Extra nodig

  • metalen mengkom

  • bakplaat

  • bakpapier


Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de topping. Vet een metalen kom licht in met olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed het circa 10 minuten met de hand, tot het zacht en elastisch is. Leg het in de ingevette kom, dek af met een vochtige schone theedoek en laat 1 uur rijzen.

  3. Kneed het deeg opnieuw door. Verdeel het in acht gelijke porties en vorm er ballen van. Leg de deegballen op de bakplaat (zorg voor voldoende tussenruimte) en laat ze afgedekt 10 minuten rijzen.

  4. Druk de deegballen iets platter en prik elke bal een aantal keren in met een vork. Verdeel de topping over de deegballen en laat ze afgedekt nog minimaal 30 minuten rijzen. Verwarm de oven tijdens het rijzen alvast voor op 200 °C.

  5. Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.


Smaakt dit naar meer?


Dit gerecht en nog véél meer heerlijke recepten vind je in mijn boek Chef Toub – Lekker Arabisch.


Comments


bottom of page