top of page

tabouleh



Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie! Maak de tabouleh een dag van tevoren en bewaar hem in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zoals chef (Robert) Kranenborg altijd zegt: ‘Smaken moeten met elkaar huwen.’


Aantal personen

Voor 4 personen


Voorbereiding

30 minuten + 10 minuten wachten

Bereidingstijd

10 minuten


Ingrediënten

  • 200 g bulgur (medium)

  • ½ granaatappel

  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden

  • ½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden

  • 3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes

  • 1 rode ui, heel fijn gesnipperd

  • 1 bosje lente-uien, in schuine ringen

  • 1 komkommer, in kleine blokjes

  • geraspte schil en sap van 1 citroen zout en versgemalen

  • zwarte peper

  • 8 el citroenolie


Extra nodig

  • mengkom


Voorbereiding

1. Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.

2. Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).


Bereiding

3. Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.

4. Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.


Tip

- Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Comments


bottom of page