Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie! Maak de tabouleh een dag van tevoren en bewaar hem in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zoals chef (Robert) Kranenborg altijd zegt: ‘Smaken moeten met elkaar huwen.’
Aantal personen
Voor 4 personen
Voorbereiding
30 minuten + 10 minuten wachten
Bereidingstijd
10 minuten
Ingrediënten
200 g bulgur (medium)
½ granaatappel
1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes
1 rode ui, heel fijn gesnipperd
1 bosje lente-uien, in schuine ringen
1 komkommer, in kleine blokjes
geraspte schil en sap van 1 citroen zout en versgemalen
zwarte peper
8 el citroenolie
Extra nodig
mengkom
Voorbereiding
1. Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.
2. Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).
Bereiding
3. Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.
4. Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.
Tip
- Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Comments