Er bestaan veel verschillende recepten voor tabouleh. Ik geef je mijn recept, maar ik zou je ook wat huiswerk mee willen geven voor als je in een experimentele bui bent: ga op zoek naar je favoriete smaken en creëer je eigen tabouleh-versie. Als je durft te proberen, maak je vaak de lekkerste creaties!
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediënten
200 g bulgur (middelmaat)
8 saffraandraadjes
1 bos bladpeterselie
1/2 bos munt
6 kerstomaten
2 tomaten
1 bos bosui
1 rode ui
2 snackkomkommers
1/2 granaatappel
zout en versgemalen peper
8 el olijfolie extra vergine
sap van 1 citroen
Bereiding
Doe de bulgur met de saffraandraadjes in een kommetje en voeg daar net zoveel heet water aan toe tot de bulgur onderstaat en laat 10 minuten wellen.
Pluk de bladpeterselie en munt en hak fijn.
Halveer de kerstomaten.
Verwijder het zaad uit de tomaten en snijd in kleine blokjes.
Snijd de bosui in schuine ringen, zowel het witte als groene gedeelte.
Pel en snipper de rode ui.
Snijd de snackkomkommers in kleine blokjes.
Snijd het kroontje uit de granaatappel en breek – met je duimen in het gat – de granaatappel open. Halveer de 2 helften en pulk de pitjes uit de granaatappel, zonder witte vliesjes!
Meng de bulgur met de bladpeterselie, munt, kerstomaten, tomaten, bosui, ui, komkommer en granaatappelpitjes en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden.
Voeg net voor het serveren de olijfolie en het citroensap toe.
Comments