Gebruik dagverse vis, het liefst van het seizoen. Als je geen kabeljauw kunt vinden, kun je ook andere witvis gebruiken zoals tilapia, pangasius, koolvis of zeewolf.
Aantal personen
Voor 6 personen
Voorbereiding
20 minuten
Bereidingstijd
20 minuten + 20 minuten kooktijd
Ingrediënten
1 l visbouillon
2 rode paprika’s, zaad en zaadlijsten verwijderd en in reepjes
2 aardappels, geschild en in blokjes
200 g wortel, geschild en in blokjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 uien, fijngesnipperd
3 laurierblaadjes
2 tl komijnzaad
6 saffraandraadjes
400 g tomatenblokjes uit blik
2 el harissa
500 g kabeljauwfilet, in stukjes
zout en versgemalen zwarte peper
Extra nodig
soeppan van minimaal 3 liter
zeef
blender
Bereiding
Doe de visbouillon in een soeppan en voeg de paprika, aardappel, wortel, knoflook, ui, laurierblaadjes, het komijnzaad en de saffraandraadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 20 minuten pruttelen.
Zeef de soep en giet de bouillon in een blender. Voeg de helft van de gekookte groenten met de tomatenblokjes en harissa toe en pureer ze zodat de soep iets bindt.
Gooi de laurierblaadjes weg. Schep de rest van de gekookte groenten terug in de soeppan en giet de gepureerde soep erbij. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
Voeg 5 minuten v oor het serveren de kabeljauwfilet aan de soep toe en laat hem in de soep garen. Verdeel de kabeljauwfilet en groenten eerlijk over de soepkommen en schenk hier de soep over.
Tips
- Als je alle groenten pureert, wordt je soep nog meer gebonden. Laat de harissa weg als je de soep
niet pittig wilt hebben.
- Gebruik dagverse vis, het liefst van het seizoen. Als je geen kabeljauw kunt vinden, kun je ook andere witvis gebruiken zoals tilapia, pangasius, koolvis of zeewolf.
Comments