Van ramadan tot suikerfeest: “gepocheerde vijgen”

  Als klein jongetje kan ik mij herinneren dat wij om het jaar 3 dagen van Nederland naar Marokko reden. In het dorp aangekomen parkeerde papa onze auto onder een grote boom zodat de auto beschut stond.

  Onder diezelfde boom zaten we altijd zonnepitten te eten en vaak lunchte wij daar ook onder.

  Op een dag lunchte wij onder die boom en kregen we verse vijgen als dessert en toen zei mijn oma dat ze diezelfde ochtend geplukt waren van de boom waar wij onder zaten! Nu jaren later staat de vijgenboom er nog steeds en iedere keer wanneer mijn ouders naar Marokko gaan komen ze ook terug met een paar verse vijgen.

  Als ze net rijp zijn en je plukt ze van de boom zijn ze heerlijk van smaak en hoef je er niets mee te doen anders dan wassen! Vaak zie je toch dat de vijgen die je in de winkel koopt nog niet rijp zijn.

  Dan heb ik een oplossing. Voor mijn programma: “van ramadan tot suikerfeest” heb ik  de gepocheerde vijgen gemaakt.

  Zo kun je smaken die jij lekker vindt toevoegen om de vijgen lekkerder te maken.

   

   

  Kook en eet met heel veel liefde en plezier, besaha!

  Leave a Reply